Sådan finder du den perfekte bordlampe

Sådan finder du den perfekte bordlampe

 

Er du flyttet for nylig, trænger du til et nyt look i dit hjem eller er du af andre årsager på udkig efter den perfekte bordlampe til hjemmet? Så kan det anbefales at tage et kig på ILVA’s hjemmeside, hvor du finder et stort udvalg af flotte bordlamper til det moderne hjem.

Overvejelser i forbindelse med valg af bordlamper

Bordlamper spiller to forskellige roller i hjemmet – det funktionelle og dekorative. Så når du skal udvælge den perfekte bordlampe til dit hjem, er der flere ting, der bør overvejes. Både form og stil, der vil opfylde dine belysnings behov og matche din indretning i hjemmet, bør tages i betragtning, når du vælger bordlamper. Derudover er lampens størrelse også vigtigt. Problemer kan opstå, når bordlamper er for høje eller for lave, hvilket kan betyde, at du enten bliver blændet af en alt for høj lampe eller lyset fra en for lav lampe ikke er til nogen nytte som opgave eller omgivende belysning.

En god tommelfingerregel, der kan bruges til at vælge den rette størrelse på din bordlampe, foreskriver at bunden af lampeskærmen ikke bør være højere end din øjenhøjde, når du sidder ned. Denne regel gør sig imidlertid ikke altid gældende, da bordlamper kan have mange forskellige former og størrelser.


Omfanget af lampen er en anden vigtig ting at huske på. En lille bordlampe vil gå tabt i et stort rum med store og prangende møbler. På samme måde nytter det ikke at sætte en stor lampe sammen med et lille, delikat møbel, da det vil skabe ubalance i rummet. Store bordlamper gør sig dog godt på en piedestal i et indgangsparti eller på en skænk i en spisestue, hvor der ikke er noget maleri eller billede på væggen.

En vigtig ting at huske på er, at store bordlamper skaber distinkte fokuspunkter i rummet, så sørg for, at du gerne vil drage opmærksomhed til det sted lampen placeres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *