En vidunderlig verden af forskellige lamper

En vidunderlig verden af forskellige lamper

Du har uendelig mange muligheder for at indrette dit hjem i en bestemt stilart, da du frit kan kombinere møbler, lamper og andre former for boligtilbehør på forskellige måder. Hver genstand har sin egen unikke udstråling, og de bør helst tilhøre samme stilart, så du undgår stilforvirring i dit hjem. Nedenfor kan du blive hjulpet lidt på vej til at finde nye lamper til dit hjem.

Kategorier af lamper

Overordnet set kan lamper inddeles i følgende grupper:

  • Gulvlamper/standerlamper
  • Væglamper
  • Loftlamper/pendler
  • Bordlamper
  • Udendørslamper

Lamper kan fremstilles af forskellige materialer i flere farver og med forskellige størrelser og udformninger, så det giver mange forskellige typer lamper på markedet. På den måde har du altså muligheden for at opstille en række krav til din lampe, så den passer perfekt ind, der hvor du har brug for den.

Lamper fremstilles især af glas, kraftig plast eller metallerne kobber og messing, men visse lamper kan også fremstilles af andre materialer såsom stof, papir eller fjer. Lampens vigtigste funktioner er at afgive et passende lys, så derfor skal du dels anvende en passende type pære, men lampeskærmen bør dæmpe lyset bedst muligt, så det udbreder sig ens til alle sider uden at blænde for meget.

Mange berømte danske lampedesignere som Poul Henningsen, Louis Poulsen, Arne Jacobsen og Verner Panton fik stor succes overalt i verden med deres unikke lampedesigns med indbyggede reflektorer, der afbøjede lyset på en effektiv måde. Designerlamper kan koste flere tusinde kroner, uanset om der er tale om nye eller brugte lamper.

Sådan finder du nye lamper til den rigtige pris

Det kan være en glimrende idé at besøge en lampebutik, for at du kan danne dig et overblik over priser og modeller på lamperne, så du har inspiration til, hvilken type lamper, du skal have fat i. Det har aldrig før været så nemt og hurtigt at finde gode lamper til konkurrencedygtige priser, da du blot kan gå på nettet og se tilbudene på de mange webshops.

Et godt sted at handle lamper er på Biva.dk, da den kendte møbelkæde har masser af moderne lamper til overkommelige priser. Biva satser dog nu kun på online handel på nettet, så du kan modtage dine lamper med posten få dage efter din bestilling.

Det er altid sikkert at handle online, da du både har et stort sortiment at vælge imellem, men også har 14 dages fortrydelsesfrist på dit køb. Denne rettighed har du faktisk ikke, når du handler i en fysisk butik inde i byen.