Unik stil i stuen med retro loftslamper

Unik stil i stuen med retro loftslamper

Hjemmets dagligstue er samlingspunktet for de fleste familier, og her tager man også mod gæsterne. Derfor ofrer vi mange penge på at gøre stuen så hyggelig og komfortabel som muligt. Der er brug for både møbler, lamper og diverse brugskunst, der totalt står for indretningen af stuen.

Visse personer er endda uddannet indenfor området indretningsteknik, da man bør passe på med at blande for mange stilarter med hinanden. Dette vil nemlig give et helt forkert indtryk af din stue, og den hyggelige stemning vil måske udeblive. Men du kan faktisk selv gøre en del for at højne stuens kvalitet og stil.

Du skal blot sørge for enkelthed og en logisk sammenhæng for den valgte stilart. Der bør ikke stå mange småting på borde og kommoder, da denne slags smådele bedst skal ind i skabe og reoler, hvor de hører hjemme. Møbler og lamper i stuen hænger en del sammen, og det er meget moderne i dag med en gennemført retro indretning, da både møbler og retro loftslamper kan findes i en tidløs stil.

Derfor er det en god idé med retro

Begrebet retro er opstået i 1960´erne, og retro stil kendes også som navnet vintage inspireret. Retro er kendes indenfor mange brancher såsom musik, mode, møbler, tøj samt holdninger fra fortiden. Mange designervarer er også retro, og det kan derfor være en glimrende idé at anskaffe sig nogle unikke retro loftslamper til sin stue, da disse vil give stuen et stilmæssigt løft samt en god belysning.

Da mange ældre retro loftslamper er ret sjældne, så kan de også være eftertragtede og kostbare, men da de stiger I pris hvert eneste år, så kan det samtidigt være en god investering for dig. Du får jo samtidigt en kunstgenstand i hjemmet, så totalt set får du meget for pengene, da du jo alligevel skal investere i gode lamper til stuen. Du bør dog huske på, at dine ”nye” retro loftslamper bør passé til møblementet i stuen. Du bør især være på udkig efter klassiske møbler og lamper fra de kendte danske designere såsom:

  • Poul Henningsen
  • Arne Jacobsen
  • Louis Poulsen
  • Hans Wegner
  • Børge Mogensen
  • LeKlint
  • Piet Hein
  • Verner Panton

Find brugte lamper og møbler på nettet

Hvis du leder efter brugte møbler og lamper i god anerkendt stil, så går du ofte forgæves på loppemarkeder, antikvitetsforretninger og på auktioner. Du kan nogle gange være heldig og finde noget i den blå avis, men det bedste sted med det største udvalg af retro loftslamper finder du hos Lauritz.com.

Dette er nemlig et stort online auktionshus, der netop annoncerer med sjældne og brugte genstande herunder møbler, lamper, smykker mv. Privatpersoner kan gratis avertere deres genstande til salg, og alle kan afgive et auktionsbud, så dette er altså en nem og hurtig måde at finde møbler og lamper til din stue.

Skriv en kommentar