Belysning der sparer energi og penge

Belysning der sparer energi og penge

Lys dit hjem op ved hjælp af samme mængde lys for færre penge. En gennemsnitlig husstand bruger ca. 5% af deres energibudget til belysning. Men hvis du skifter til energieffektiv belysning, er det en af ​​de hurtigste måder at skære din energiregning ned på. Det kan du gøre ved at erstatte pærerne i dine mest brugte lamper med energisparepærer.

Nye belysningsstandarder trådte i kraft i 2012, og pengebesparende muligheder som halogen glødelamper, CFL og LED-lyspærer er tilgængelige på markedet i store sortimenter i dag.

Hvad er forskellen på traditionelle og energisparepærer?

Traditionelle pærer bruger en masse energi til at producere, hvoraf 90% af energien frigives som varme. Den tabte energi er penge, der smides væk. Nyere energibesparende lyspærer giver samtidig et bedre valg i farver og nuancer, der vil komplimentere dine lamper rigtig fint. De nye lyspærer er også meget mere effektive, hvorfor du kan spare mange penge.

Der findes mange valg i energieffektiv belysning til dine lamper. De mest populære pærer til rådighed er halogen glødelamper, kompaktlysrør (CFL) og lysdioder (LED’er). Selvom de i starten kan koste mere end traditionelle glødelamper, sparer de dig i løbet af deres levetid flere penge, fordi de bruger mindre energi. Du kan finde disse i de fleste supermarkeder og byggemarkeder.

Find en lampe til din energisparepærer

Har du allerede et parti af energisparepærer ligende, men trænger du til nye lamper, så fortvivl ej. Biva har nemlig et stort udvalg af moderne, stilrene og funktionelle lamper. Se alle de fine lamper på deres hjemmeside, hvor du også kan lægge den i indkøbskurven og bestille den hjem. Du kan for eksempel finde flotte gulvlamper, hyggelige bordlamper til de små kroge og loftlamper til over spisebordet eller lignende.