Find unik glas lampe på nettet

Find unik glas lampe på nettet

Mange danskere gør utroligt meget ud af deres indretningsstil i hjemmet, og de vil gerne skille sig lidt ud fra mængden ved at opnå en unik stilart for hele boligen, der jo især omfatter møbler, lamper, brugskunst og lignende genstande.

Det gælder om at indrette boligen i en konsekvent og gennemgribende stil, selvom det i de fleste tilfælde er tale om en årelang hobby. Det er blot blevet væsentligt nemmere at få fingre i de lidt sjældne genstande som møbler og lamper, da de kan findes på nettet.

Typer af lamper

Lamper kan som bekendte fremstilles i mange forskellige materialer, farver, størrelser og designs, men man inddeler dem normalt i fire overordnede kategorier:

  1. Pendler/loftslamper (Lamper der hænger ned fra loftet).
  2. Standerlamper/gulvlamper (Lamper der står direkte på gulvet).
  3. Bordlamper (Samme princip som standerlamper men uden den høje fod).
  4. Vægmonterede lamper (Lamper der hænger på væggen).

Nye lamper kan man købe alle steder lige fra webshops på internettet til specielle lampebutikker men også i supermarkeder og byggemarkeder. Problemet ved de fleste nye lamper er dog, at de næsten alle er udformet i en moderne stilart, hvorimod de klassiske lamper fra den danske guldalderperiode midt i det 20. århundrede er fremstillet i et unikt og tidløst design, der gør dem anvendelige og populære i dag.

Mange har hørt om disse kendte danske lampedesignere:

  • Louis Poulsen
  • Poul Henningsen
  • Arne Jacobsen
  • Verner Panton

Dette er nok de fire mest kendte designere, der har fremstillet vidunderlige lamper, der er efterspurgte overalt i verden på grund af deres helt enestående design, der desuden giver en perfekt belysning.

Find brugte designerlamper på nettet

Uanset om du søger efter unikke klassiske lamper til indendørs eller udendørs brug, så kan du hente inspiration på nettet. Til udendørs brug er en glas lampe nok en glimrende idé, der kan placeres ude foran hoveddøren og måske i en række belysninger langs huset, så du nemt kan se hele indkørslen langs huset.

Der stilles jo lidt større krav til udendørslamper frem for indendørslamper, da de især skal være vandtætte og i en robust konstruktion, så de ikke er modtagelige for vejrlig som vind, frost, regn og blæst. En glas lampe er derfor den oplagte type lampe til formålet.

Du kan finde en unik glas lampe hos auktionshuset Lauritz.com, der netop via deres hjemmeside formidler kontakt mellem købere og sælgere af brugte og sjældne genstande som møbler, lamper og andre genstande til hjemmet.