Charmerende og effektiv belysning med Arne Jacobsen lampe

Charmerende og effektiv belysning med Arne Jacobsen lampe

 

Det kan være en vanskelig opgave at indrette sin bolig på en smagfuld måde, der giver hjemmet en charmerende stil og en indbydende atmosfære. Valget af stilretning er vigtigere end mange tror, da det sender forvirrende signaler, hvis der er for mange møbler og inventar i et lokale, og især hvis de ikke er i samme stil.

Til gengæld kan man indrette sit hjem på en elegant måde ved at have få men unikke møbler og lampe i samme genre, således lokalerne udviser en indbydende stemning i en anerkendt stil. Man bør overveje møbler og lamper fra den danske guldalderperiode, hvor det især er tale om inventar af de kendte danske designere:

  • Arne Jakobsen.
  • Louis Poulsen.
  • Poul Henningsen.
  • Børge Mogensen.
  • Hans J. Wegner.
  • Finn Juhl.
  • Verner Panton.

I det følgende fokuseres der på produkter af møbelarkitekten Arne Jacobsen, idet han er Danmarks mest kendte møbeldesigner, da han skabte en lang række møbler og lamper, der i dag er eftertragtede og sjældne overalt i verden for hans unikke stil.

Arkitekten Arne Jacobsen

Arne Jacobsen er anerkendt verden over for sit møbeldesign og arkitektur, og han startede sin karriere med en uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han også mødte mange andre kendte danske designere, som han samarbejdede med i årene fremover.

Omverdenen fik tidligt øjnene op for Arne Jacobsens talenter, da han hurtigt udviklede sin egen unikke stilart med udgangspunkt i funktionalismen med dens krævende geometriske linjer og hvide flader. Imidlertid ændrede Arne Jacobsen ved den grundlæggende stil ved at bryde strengheden i møbeldesignet med en rund organisk form, der tydeligt kommer til udtryk i hans kendte lænestole som Ægget og Svanen men også hans øvrige kreationer.

Arne Jacobsen designede flere store projekter, hvor alt er gået op i en højere enhed, da han til enhver tid har haft øje for de små detaljer i designet. Dette ses tydeligt i disse projekter, der kan ses af alle i dag:

  • Bellavista i Klampenborg.
  • SAS hotellet i København.
  • Aarhus Rådhus.

De fleste danskere kender til hans design, og spisebordsstolene myren og 7’eren produceres stadigt og er populære i mange danske hjem.

Arne Jacobsen produkter kan findes på nettet

Faktisk skabte Arne Jacobsen også en del lamper til både virksomheder og private hjem, og lamperne er især kendetegnet ved at have en asymmetrisk skærmform, der gør det muligt at koncentrere lyset i en bestemt retning, hvor der mest er brug for dette. På denne måde kan man også undgå at forstyrre en sidemand, der ikke har samme behov for en effektiv belysning.

Man kan anskaffe sig en Arne Jacobsen lampe samt møbler i hans design, idet man på den måde kan indrette sit hjem i en klassisk og tidløs stil, og det mest oplagte sted at finde den slags antikviteter er på brugtmarkedet, hvor det største udvalg er på nettet. Hvis man leder efter en bestemt Arne Jacobsen lampe kan denne ofte findes hos Lauritz.com, da dette online auktionshus netop formidler kontakt mellem købere og sælgere verden over af sjældne og gamle møbler, lamper og andre genstande.

Selvom en brugt Arne Jacobsen lampe kan koste flere tusinde kr., så er der alligevel tale om en fornuftig investering, da man dels får en unik belysning, en smuk kunstgenstand, et stilfuldt hjem, og desuden vil disse sjældne lamper som regel stige i værdi gennem årene fremover på grund af udbud og efterspørgsel.

Skriv en kommentar