Hygge og god belysning med en messing lampe

Hygge og god belysning med en messing lampe

Lamper kan fremstilles af mange forskellige typer materialer såsom plexiglas, glas, jern, kobber, messing med mere. Hvis en lampe er fremstillet i en kraftig kvalitet, så kan den med normal vedligeholdelse holde i flere hundrede år.

Du skal muligvis udskifte en pære i ny og næ, men selve lampen skal blot rengøres for støv og snavs nogle gange om året. Derfor kan du få meget glæde af en unik messing lampe, da messing lamper ofte er fremstillet i en karakteristisk stil og i en massiv kvalitet. En messing lampe kan både fås som bordlampe, standerlampe, pendel samt vægmonteret.

Hvordan vedligeholdes messinglamper?

Messing minder om kobber, men messing er en del billigere end kobber, så derfor kan du bedre få råd til en messing lampe, som du i øvrigt kan have glæde af i mange år fremover, hvis du blot sørger for at rengøre lampen med jævne mellemrum. Du kan tørre lamper af med en støvklud, og du kan også vaske snavs af med vand og opvaskemiddel.

Alligevel har messing- og kobberprodukter tendens til med tiden at blive anløbne og matte, men du kan relativt nemt give dem deres originale gyldne glans tilbage. Der findes både messingrens og messingpoleringsmidler på markedet, men du kan også anvende en opløsning bestående af sæbevand med lidt citronsyre i. En gammel tandbørste er ganske glimrende til at rengøre lampen helt ind i krogene.

Som afslutning bør du lige skylle lampen i varmt vand og derefter tørre denne. Hvis der er kommet nogle grimme pletter på dine messingprodukter, så kan du anvende tomatketchup eller tomatsovs til at rense med. Du skal blot gnide et tyndt lag på lampen og derefter vente en times tid. Nu kan du så rengøre lampen med varmt sæbevand, og den burde nu kunne blive skinnende ren.

I stedet for tomatopløsningen kan du anvende lige dele af eddike, mel og salt, der ligeledes skal arbejde en times tid på lampen. Universalrensemidlet WD-40 er i øvrigt glimrende som rensemiddel på messingprodukter, og de fleste har jo en dåse stående af WD-40.

Find flotte lamper på brugtmarkedet

Mange anerkendte lampedesignere har anvendt messing til flere af deres unikke lamper, men lamperne produceres normalt ikke længere, så de kan være svære at finde på brugtmarkedet. Dog kan det lade sig gøre at finde en messing lampe i en antikvitetsbutik eller på et loppemarked, og du kan også tjekke annoncerne i den blå avis.

Der findes imidlertid en hjemmeside på nettet, hvor du nemt og hurtigt kan bladre mellem et stort udvalg af ældre sjældne lamper. Her hos auktionshuset Lauritz.com kan du finde en messing lampe i forskellige udgaver. Her har du mulighed for at afgive et auktionsbud på de varer, som du kunne bruge til udsmykningen af dit hjem, og dette er ofte den bedste løsning til at finde unikke lamper til sit hjem.