Gode råd om udendørslamper

Gode råd om udendørslamper

 

Man kan ikke altid regne med, at det er ligeså nemt at montere lamper udendørs, som det kan lade sig gøre at montere disse indendørs. Årsagen til dette er, at lamper udendørs påvirkes af miljøet, idet lamper og ledninger er udsat for både regn, sne og andet vejrlig, således både kabler og lamper skal være godkendt til udendørs montage. Generelt set betyder dette blot, at udendørslampen skal være vandtæt, og at kablet skal være af en tykkere og kraftigere isoleret type.

Hvor placerer man udendørslamper?

Normalt har man en udendørslampe umiddelbart over eller ved siden af hver dør i huset, således det er nemmere og mere praktisk at for folk at komme ind eller ud, hvis der er mørkt på dette tidspunkt. Derfor kan man kombinere disse lamper med lysfølere, som automatisk tænder ved bevægelse, idet man nemt kan kombinere en bevægelsesføler i forbindelse med udendørslamper. Derudover kan det være hyggeligt med lamper ude på terrassen eller havestierne, når man sidder og nyder en stille aften. Desuden har mange også en garage, et redskabsskur, en carport eller en indkørsel, hvor der er behov for én eller flere udendørslamper.

Hvilken slags lamper bør man vælge udendørs?

Det er klart, at disse udendørslamper bør være af en sådan kraftig kvalitet, at de kan holde til flere års anvendelse, så de bør være lavet af et rustfrit materiale. Kraftig plast, glas, zink eller rustfrit galvaniseret stål er gode valg af materialer til denne type lamper. Hvis lamperne sidder langtfra en stikkontakt, så kan man eventuelt vælge solcellelamper, som kan placeret uafhængigt af en strømkilde, men disse lamper er ret kostbare, hvis de skal have en god lyseffekt. Det kan ofte være en god idé at kombinere et automatisk tænd/sluk-funktion på sin udendørsbelysning, idet man dels har lys, når der er behov for dette, men det kan også virke præventivt i forbindelse med indbrudssikring.

Hvor kan man købe udendørslamper?

Disse lamper kan købes hos de fleste byggemarkeder, supermarkeder eller el-forretninger, men det største og billigste udvalg finder man ofte online på internettet hos en webshop, så måske skulle man først se på udvalget her, før man styrter hen og køber en masse udendørslamper. Til sidst skal der lige bemærkes, at loven i Danmark kræver, at alle udendørslamper monteres af en autoriseret el-installatør.

Skriv en kommentar