Pendel lamper

Pendel lamper

Pendel er muligvis et fremmedord, som vi ikke anvender så meget, men i lampebranchen kender alle til begrebet. Forklaringen er, at en pendel reelt set blot er en hængelampe, dvs. oftest en loftslampe som normalt hænger over et spisebord i stuen eller andre steder i hjemmet. I de fleste hjem vil denne pendel være den bedste, mest hyggelige men også absolut være den dyreste lampe i boligen.

En pendel er nemlig både dekorativ og effektiv, idet den sørger for en god belysning i rummet, og større rum har naturligvis brug for flere pendel lamper. Derudover er en pendel lampe ofte antik eller sjælden, da man kan anvende en pendel i rigtig mange år med den rette vedligeholdelse.

Mange af de bedste pendel lamper er rene stykker kunst, som man stolt kan fremvise besøgende, idet man vinder masser af status med nogle flottependel lamper. Man anvender også pendel lamper i moderne kontorer, kirker, offentlige bygninger og steder, hvor man ønsker en god belysning uanset prisen. Man ønsker anerkendelse og prestige ved at have investeret større summer i flotte pendellamper.

 

 

Pendel kan være en god investering

Pendel lamper har været på markedet i mange år, og da de dels giver en flot og effektiv belysning, så er det er det klart, at designere og kunstnere har givet deres bud på konstruktionen af lamper gennem tiderne. Visse pendel lamper er blevet så populære, at de er blevet helt kult og eftertragtede på samme måder som kunst, så det kan faktisk være tale om en god investering, idet sådanne sjældne og eftertragtede lamper kan stige i pris fremover. Så man kan altså både opnå en herlig belysning, opnå værdifuld anerkendelse og samtidig anbringe sin kapital på en sikker måde ved at købe store flotte pendel lamper.

Pendel lampers belysning

Da lyset bliver reflekteret frem og tilbage mellem de forskellige plader i lampen, så er det muligt at skabe en flot effekt lys, som samtidigt er blødt og naturligt, idet man ikke vil se et skarpt lys direkte fra lyskilden. De mest avancerede og sofistikerede pendel lamper kan skabe flotte lyseffekter spændende lysmønstre på både vægge og lofter. I løbet af dagen kan disse lamper skabe et fint blikfang, som bedst fungerer, hvis de hænger over sofaborde eller ved siden af en yndlingsstol.

Man kan med held placere flere lamper på en række, således man virkelig kan skabe storslåede lyseffekter. Naturligvis bør man vælge lampens størrelse efter rummets størrelse og antallet af lamper. Man anvender store pendel lamper til store rum og mindre lamper til små rum. Det er muligt at skabe en hyggelig atmosfære og behagelig belysning ved det rette valg af pendel lamper.

 

Prisniveau på pendel lamper

Pendel lamper kan heldigvis fås i alle mulige prisniveauer, idet de dyreste designer modeller f.eks. PH-lamper koster fra 10.000 kr. og opefter, mens der kan købes billige normale pendel lamper af både stof, glas, plast eller metal til priser fra få hundrede kr. stykket.

Skriv en kommentar