Klassisk flowerpot lampe er moderne igen

Klassisk flowerpot lampe er moderne igen

Både møbler og lamper fra den klassiske guldalderperiode midt i forrige århundrede er moderne som aldrig før i danske husstande samt i resten af verden. Der er nemlig tale om kvalitetsprodukter, der både er funktionelle og giver god siddekomfort eller belysning, og som er fremstillet i et tidløst design. Der er således tale om unikke genstande, der både pynter og skaber en hjemlig atmosfære, og de giver generelt en god stil i hjemmet. Det kan derfor være en rigtig god idé at anskaffe sig nogle af disse klassiske møbler og lamper, idet man på den måde kan skabe en personlig stilart i sin bolig. I denne artikel beskrives den klassiske flowerpot lampe, der blev skabt i flowerpower perioden af designeren Verner Panton.

Verner Panton

Danmark kan være stolt af at have flere internationalt anerkendte lampedesignere, der har skabt nogle markante og opsigtsvækkende lamper, der både er fremstillet i solide materialer med et godt design, og som giver en rigtig god belysning til enhver lejlighed. De mest kendte lampedesignere er:

  • Arne Jacobsen
  • Louis Poulsen
  • Poul Henningsen
  • Verner Panton

Selvom de fremstillede lamper i samme periode og endda kendte hinanden, så minder deres lamper ikke meget om hinanden. De er kort sagt meget unikke og i hver sin stilart. Panton er især kendt for at være lidt af en rebel med hensyn til materialevalget og farvesammensætningen, idet han fokuserede på at anvende de nye kunstmaterialer som nylon, plast og glasfiber i sit design og i kraftige farver. Verner Panton kom med en hel ny tankegang inden for dansk design på daværende tidspunkt, således hans materialevalg såvel som hans eksperimenter med geometriske former og stærke farver markerede et klart skifte fra et traditionelt skandinavisk design til en ny moderne designkultur. Han skabte i øvrigt også møbler, men han er især kendte for disse lamper:

  • Globen
  • Flowerpot lampe
  • Topan lamperne
  • Pantella lamperne

Panton modtog desuden en lang række priser for sit banebrydende design herunder PH prisen, International Design Award, Bundespreis – Gute Form, Deutsche Auswahl, Danish Design Council Annual Award, Norwegian Design Award samt Bo Bedre Prisen.

Køb lamper på nettet

Hvis man derfor har forelsket sig lidt i en klassisk flowerpot lampe, så kan man heldigvis stadigt købe denne lampe, da den er blandt de få produkter, der stadigt fremstilles. Man kan købe en flowerpot lampe hos webshoppen Designfund.dk, hvor man endda kan vælge den populære paddehatformede lampe i et væld af farver og både som pendel eller som bordlampe. Priserne svinger for de forskellige modeller mellem 1000 og 4000 kr. pr. stk.

Skriv en kommentar