Lamper til spisestuen

Lamper til spisestuen

 

Mange steder i vores boliger har vi nok ikke brugt specielt meget tid på at udvælge en passende lampe til de individuelle rum. Anskaffelsen af lamper er ofte tilfældig, men nogle gange må man alligevel hen til el-forretningen og købe en ny lampe, hvis behovet opstår. Det drejer sig ofte om at finde en passende lampe til spisestuen, som er boligens største rum, og hvor der er behov for en eller flere gode lamper.

Krav til en god spisestuelampe

En god spisestuelampe bør opfylde flere krav, idet den dels skal kunne oplyse hele lokalet og lyset må ikke være kraftigt eller blændende. Det er upraktisk med væglamper og bordlamper til en spisestue, så her anvender man især loftslamper. Sådanne lamper placeres omkring 90-100 cm. over spisebordet, da loftslamper her vil afgive det mest effektive lys. Sådanne lamper kan findes i alle mulige mærker og udformninger og i alle prisklasser.

Man kan ofte finde en god bred pendellampe fra 500 kr. og opefter. Designerlamper og større lysekroner kan nemt koste over 10.000 kr. og opefter, så man bør nok lige danne sig et overblik over loftslamper, før man blot styrter hen og køber den første og bedste.

Økonomien er en af de afgørende faktorer, når man skal investere i en god loftlampe, men det kan faktisk være en ret god investering at købe en sjælden PH-lampe til 20.000 kr. eller mere, da disse kan stige i pris fremover på grund af udbud og efterspørgsel.

Man kan også vælge en lysekrone, som leverer et fantastisk lys på samme måde som en stor pendellampe. Det gælder jo om at levere et blødt og dæmpet lys, som ikke irriterer øjnene. Dette opnår man ved at anskaffe en lampe, som leverer reflekteret lys, således selve lyskilden er skjult for øjet.

Mest for pengene

Et godt råd med på vejen er at besøgeflere butikker og se deres udstilling og vurdere kvalitet og pris, således beslutningen går op i en højere enhed.

I dag er det muligt at se store udvalg af lamper på internettet, og de fleste store leverandører af boliglamper har ofte velassorterede hjemmesider, hvor man kan finde et bredt udvalg af lamper til gode priser.

Designerlamper er meget dyre, så man kan spare mange penge ved at købe modeller af loftslamper, som minder om de kendte designerlamper.

Skriv en kommentar