Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/boliglamper/public_html/wp-content/plugins/wp-review-pro/includes/widget.php on line 498

Deprecated: Den kaldte constructor-metode for WP_Widget i wp_review_tab_widget er forældet siden version 4.3.0! Brug i stedet __construct(). in /home/boliglamper/public_html/wp-includes/functions.php on line 5304

WordPress databasefejl: [Table 'boliglam_wp.wpblam_ppress_meta_data' doesn't exist]
SELECT * FROM wpblam_ppress_meta_data WHERE meta_key = 'content_restrict_data'

Lamper til udendørs brug - Boliglamper
Lamper til udendørs brug

Lamper til udendørs brug

WordPress databasefejl: [Table 'boliglam_wp.wpblam_ppress_meta_data' doesn't exist]
SELECT * FROM wpblam_ppress_meta_data WHERE meta_key = 'content_restrict_data'

Man anvender ikke samme slags lamper udendørs som indendørs, så derfor skelnes der meget mellem disse to typer. Lovgivningen stiller ekstra krav til udendørs lamper, da de udsættes for vejrlig som vind, regn, sne mm. Derfor skal man anvende kraftigere strømledninger, og de skal være afskærmet bedre, og selve lampen må heller ikke kunne få vand ind i lampehuset, da dette vil kunne risikere at forårsage kortslutninger. Men det er både praktisk og hyggeligt at montere lamper foran yderdørene, langs havestien, i haven, i indkørslen og andre steder udendørs.

 

pexels-photo

Forskellige typer af udendørslamper

Den udendørs belysning er et vigtigt element i forhold til husets arkitektoniske udtryk, og de fleste vælger noget traditionelt, men faktisk kan man med en minimal indsats give hjemmet mere hygge med en ny og mere tidssvarende udendørslampe. Ofte kombinerer man lamper udendørs med en bevægelsessensor, så lyset tændes automatisk, når man kører bilen ind i garagen eller man går på fliserne i indkørslen. Man kan endda få lamper med indbygget sensor, så det er nemt at montere, men man bør huske på, at udendørs elarbejde af sikkerhedsmæssige grunde er omfattet af strenge regler, så man må hverken selv installere eller udskifte udendørs afbrydere, stikkontakter eller lamper, såfremt lampen ikke leveres som et færdigt sæt med ledninger, transformer og brugervejledning, så man selv kun skal sætte et stik i en kontakt.

Man kan anvende lamper med forskellig lysstyrke, og de stærke halogen lamper giver et væsentligt anderledes lys end en romantisk smedejernslampe. På svært tilgængelige steder kan man opsætte lamper med indbyggede solceller, så man slipper for at trække kabler til lamperne. Dine lamper udendørs bør fortrinsvist være effektive og funktionelle, og de bør jo holdes i en passende og konsekvent stilretning, der passer til resten af huset. Lamper kan enten have et diffust og spredt lys, der typisk anvendes i gårdrum, haverum eller ved indgangspartier, men derudover kan man også have et målrettet og koncentreret lys, der bedre passer til skur, garage, hoveddør, husnummer, postkasse eller navneskilt.

 

Find inspiration til køb af lamper

Det kan være svært at overskue de muligheder, der findes for at vælge den rette type lamper. Der findes mange havecentre og byggemarkeder der har forskellige slags udendørslamper, men man kan ofte finde et bredere udvalg online, så det dermed bliver nemmere at finde nogle passende lamper til hjemmet.

Den landsdækkende kæde Ilva har alle former for møbler og tilbehør i alle stilretninger og prislejer, og det omfatter også en stor mængde lamper, og på Ilvas hjemmeside kan man finde masser af inspiration til køb af lamper til alle mulige formå i hjemmet. Her finder man især lamper med moderne og klassisk design, så det er svært at gå forgæves, hvis man leder efter inspiration til køb af både lamper til brug indendørs og udendørs brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *