Farverige oliemalerier folder sig ud i god belysning

Farverige oliemalerier folder sig ud i god belysning

Oliemalerier, akrylmalerier, keramik kunst og akvarelbilleder, er med til at give hjemmet en mere unik og personlig atmosfære. Men både placering og belysning af værkerne kan enten dæmpe eller fremhæve oplevelsen.

Det ser vi tydeligst på museerne, hvor placering og belysning af kunstgenstande som regel optimerer oplevelsen af værkerne.

Samme effekt kan uden de store anstrengelser opnås i hjemmet. Abstrakte oliemalerier i stærke farver kræver først og fremmest vægplads. Men da netop oliemalerier og akrylmalerier, i modsætning til akvarelbilleder, tåler direkte sollys, kan du med fordel vælge at placere dem på en væg i mere eller mindre direkte sollys.

Oliemaleri af Nes Lerpa ophængt på væg med direkte sollys der skaber genskin og liv i værket.
Oliemaleri af Nes Lerpa ophængt på væg med direkte sollys der skaber genskin og liv i værket.

Oliemaleriets farver får liv i lys

Det er nærmest magisk, når billedet hænges op. Og magien fortsætter: I dagslys træder karakterer frem i billedet, som man slet ikke bemærker på andre tidspunkter. Og oplevelsen af værket ændrer sig i forhold til om det er overskyet eller solskin udenfor, om solstråler rammer oliemaleriet direkte eller indirekte.

Stort abstrakt oliemaleri af Nes Lerpa belyst af spots ovenfra. Spotsne er i dette tilfælde stuens almindelige belysning, men lige over oliemaleriet peger belysningen ind mod værket.
Stort abstrakt oliemaleri af Nes Lerpa belyst af spots ovenfra. Spotsne er i dette tilfælde stuens almindelige belysning, men lige over oliemaleriet peger belysningen ind mod værket.

Og ønsker du at bevare spillet mellem lyset og farverne i oliemaleriet efter mørkets frembrud, er det naturligvis en god idé at tænke over, hvordan lyskilderne i det rum, hvor oliemaleriet skal hænge, er placeret.

Levende lys placeret under eller i nærheden af et oliemaleri i form af f.eks. stearinlys eller ild i pejsen skaber et livligt spil og genskin i de mest blanke felter af et oliemaleri. 

Store abstrakte malerier til salg

Har du rummene med sollys på væggen, men savner du de store abstrakte malerier i stærke farver, findes der et stort udvalg af online gallerier på nettet. Og det behøver slet ikke at være hunde dyrt at spice hjemmet op med kunst.

Prøv det hjemme i en måned

Det sværeste er faktisk at vælge de rigtige malerier til væggene. Men der findes heldigvis online gallerier der giver køberen mulighed for at prøve abstrakte oliemalerier hjemme i en måned. Er du tilfreds, beholder du billedet, er du usikker, prøver du bare et andet. Så gælder det udelukkende om at finde det rigtige online galleri med et stort udvalg af abstrakte malerier.

 

Nes Lerpa stor kunst til rimelige penge

Nes Lerpa er én af de store danske kunstnere der igennem årtier har udstillet sine farverig abstrakte oliemalerier i et utal af lande. Han har et fantastisk atelier i Asserbo, hvor han gerne modtager besøg. Så hér kan du komme forbi og finde lige netop det billede der vil gør dit hjem unikt. Nes Lerpa har det princip at hans værker skal skabe glæde, så han bytter gerne værket til et nyt, hvis ikke du finder netop det billede der passer perfekt til din væg.

Men heldigvis kan du gøre et grundigt forarbejde inden du besøger ham, for på www.neslerpa.com kan du besøge hans online galleri, læse om ham, følge hans udstillinger, men vigtigst af alt, kan du se et bredt udsnit af hans mange store oliemalerier i stærke farver samt akvarelbilleder og keramik figurer.

Skriv en kommentar