Sådan indretter du dig moderne med antikke møbler

Sådan indretter du dig moderne med antikke møbler

Bare fordi du bor med antikke møbler, betyder det ikke, at du ikke kan bo moderne. Hvis du ser til boligmoden i dag, er det netop moderne, når du formår at blande de moderne elementer med ældre, antikke og vintage møbler.

Men det kan være svært at finde en mellemvej, for der er en hårfin balancegang mellem at indrette sig enormt moderne og at indrette sig enormt umoderne.

Her får du gode tips og tricks til at indrette dig moderne med antikke møbler.

Regel nummer et er at kombinere

Først og fremmest er det helt essentielt, at du formår at kombinere dine antikke fund med nyere og mere moderne møbler. Lad derfor være med at fylde et helt hjørne eller et helt rum op med antikke og gamle møbler, men mix og match i stedet med noget mere moderne.

Hvis du eksempelvis gerne vil indrette dig med retro lamper til stuen, så kan du eksempelvis kombinere en retro standerlampe med en mere moderne lænestol. På den måde får du det bedste af to verdener, og den antikke lampe giver et flot og unikt tvist til din indretning.

Reduce, Reuse, Recycle

Når du indretter dig med antikke møbler, kan du tænke lidt på ovenstående – eller de tre R’er, som det også går under.

I stedet for at smide væk og købe nyt kan du nemlig finde meget guld på auktionssider, i genbrugsbutikker eller i vintagebutikker – eller måske hos din mormor! Når du finder noget helt unikt og gammelt, vil det som regel have større værdi for dig, end hvis du har fundet det i IKEA. På den måde får du nogle unikke og uundværlige genstande, som skaber liv, personlighed og varme i dit hjem.

Flere og flere af os bliver bedre til at sætte pris på vores ting, og det betyder, at vi smider mindre ud. På den måde ryger de gamle skatte heller ikke ud i containeren – og selvom det måske ikke passer i din stil længere, kan det jo være, at det passer hos en anden.

Vær ikke bange for at eksperimentere

Hvis du gerne vil have et moderne og unikt udtryk i dit hjem, så skal du ikke være bange for at eksperimentere. Prøv dig frem med nye farver eller et modigt tapet? Indretning skal være sjovt, og hvis du gerne vil give dine gamle, antikke møbler nyt liv, handler det om at eksperimentere med det, der står rundt om.

At lege og have det sjovt med indretningen er helt essentielt, når du gerne vil undgå, at din stue bliver identisk med din mormors. Prøv dig frem med nogle stærke farver, og brug accessories som eksempelvis en pastelfarvet plaid eller et lammeskind i din antikke lænestol for et moderne udtryk. Accessories kan hurtigt give de antikke møbler nyt liv, så vær ikke bange for at eksperimentere.